Резидент ФСБ у Рівному – архієпископ Рівненський та Острозький Варфоломій

Фото ілюстративне

Вже не для кого не секрет, що РПЦ э духовним стрижнем сепаратизму та тероризму в Україні.

Вже не для кого не секрет, що РПЦ э духовним стрижнем сепаратизму та тероризму в Україні. Розроблена московськими ідеологоми концепція «руського міра» на базі тези, що тільки московський патріархат є канонічним активно промивала мозок нашим громадянам.

На сьогоднішній день, після перелому українськими силовиками ситуації на фронті, речники УПЦ всіляко намагаються заперечити свою підтримку терористів.

Однак, факти річ вперта. Так, за словами Нелі Штепи, одним з координаторів сепаратистів в Слов`янську виявився священик УПЦ, настоятель Свято-Воскресенського храму протоієрей Віталій. Він розмістив близько 150 заїжджих терористів у своєму так званому «православному центрі». Також привернув до терористичної діяльності близько 300 чоловік з місцевих жителів.

Тут варто сказати, що це про «православний центр» при Свято-Воскресенському храмі в Слов`янську. Це - збудований на початку ХХ століття розкішний особняк, який місцеві жителі називають «Віллою Марії». Зазначену будівлю є пам`яткою архітектури місцевого значення. Її площа понад 700 квадратних метрів. При ньому знаходяться спортивні об`єкти, які можуть використовуватися для військових тренувань.

Отець Віталій розгорнув у своєму «православному центрі» бурхливу діяльність. Тут під покровом «духовності» здійснювалося «військово-патріотичне виховання», працювала секція російської рукопашного бою. От і виникає питання, чи не займався от. Віталій підготовкою «благочестивих» терористів? А тому у відповідний час пік його «православний центр» став для них базою.

Священик УПЦ МП із Харцизька урочисто передав терористам бойову хоругву, начебто освячену мощами Юрія Змієборця для перемоги над українцями.

Однак, крім Донецької єпархії активну підтримку терористам надають і священники Одеської єпархії УПЦ МП. Так, зі слів прихожан 2 травня перед кривавими подіями в Одесі, зброю російським шовіністам видавали «святі отці» в одному із храмів міста під час молебня «за святу русь».

І таких прикладів сотні. Активними співучасниками тероризму є митрополити:

- Донецький і Маріупольський Іларіон (Шукало);
- Одеський і Ізмаільський Агафангел (Савін);
- Дніпропетровський і Павлоградський Іриней (Середній).

За дивним збігом обставин всі перераховані особи є кращими друзями архієпископа Рівненського та Острозького Варфоломія. Останній і не приховує своєї проросійської (читай антиукраїнської) позиції. Яскравим прикладом цього є резонансна проповідь останнього в м.Дубно, коли «шанований» архієпископ закликав мирян не дивитись брехливі українські канали, а купувати супутникові тарілки та отримувати «правдиву» інформацію з російських ЗМІ. Крім цього, останній назвав АТО братовбивчою неправедною війною.

Якщо накласти на цю інформацію той факт, що не так давно Варфоломій був тимчасовим членом Синоду РПЦ у Москві, привозив в Рівне патріарха Кирила. А також, те що будучи громадянином України, після стількох жертв, в т.ч. і прихожан його єпархії, жодного разу публічно не підтримав визвольну боротьбу українських силовиків із терористами та російськими окупантами, все стає на свої місця. Можливо із 300% впевненістю сказати, що архієпископ Варфоломій – людина Москви.

В мене запитання до патріотів, чи будемо ми це терпіти? Коли московські попи відробляючи гроші ФСБ, як під копірку на проповідях вдовбують в голови прихожан ФСБешні тези про «мир за всіляку ціну», «неправедну братовбивчу війну», «про значні жертви на фронті які приховує український уряд», «про відмову від мобілізації» та інш.

Чи ми врешті решт зрозуміємо, що в нас мусить бути своя Держава, своя Армія, своя Церква!

 

Олександр ВОЙТЮК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...
  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...