Новий вид шахрайства у Рівному: «набожний» аферист обчистив пенсіонерів до останньої копійки

Фото ілюстративне

Нове – добре забуте старе. Коли жителі Рівненщини підготовлені до «візитів»чи дзвінків аферистів, які діють під виглядом міліціонерів, соцпрацівників чи, навіть, працівників банків, шахраї стукають у двері, представляючись служителями церкви.

Фото ілюстративне www.blitz.if.ua

Нове – добре забуте старе. Коли жителі Рівненщини підготовлені до «візитів»чи дзвінків аферистів, які діють під виглядом міліціонерів, соцпрацівників чи, навіть, працівників банків, шахраї стукають у двері, представляючись служителями церкви. Так днями «набожний» аферист видурив у подружжя пенсіонерів близько п’яти тисяч гривень. Останній подібний випадок на Рівненщині був близько року тому.

Пильність стареньких негідник «приспав» розмовами про церкву та, на перший погляд, благочестивою поведінкою, хоча на меті не мав нічого святого. Зайшовши до оселі пенсіонерів, шахрай попросив притримати пакунок церковних свічок, який згодом забере один зрівненських священиків. Зловмисник запевнив, що саме священик замовив свічки для потреб храму, але він поїхав кудись у справах. Він сказав подружжю, щоб ті розрахувались за «святе начиння» йому особисто, а священик верне їм кошти через декілька годин. А коли отримав в рукигроші, — не попрощавшись поспіхом зник.

- Його привів з двору мійчоловік, якому вже 86 років, —- розповідає Ангеліна Архипівна, постраждала. - Той негідник надурив його ще надворі, а вдома «затарахтів» і мені голову,розповідаючи що розповсюджує свічки. Постійно повторював, що священник В. їхзабере потім. Сказав, що свічки коштують 16 тисяч гривень. А коли почув, що унас немає стільки, -  сказав – давайте що є. Я і віддала. Через півгодинизрозуміла, що ніхто нам гроші не поверне, заглянула в пакунок, а там лише парусотень свічок. Після цього відразу зателефонувала в міліцію.

 У Рівненській єпархії УПЦКП запевнили, що про розповсюдження церковного начиння «з рук» не може і бути мови.

- Офіційно церковнісвічки «з рук» не продаються, - розповів секретар Рівненської єпархії УПЦ КПСергій Лучанин. - Все відбувається централізовано – в єпархіальних магазинахсвященнослужителі закуповують свічки перед службою та перевозять їх доцерковних кас. Однак джерел постачання свічок є багато. Тому в несертифікованих приватних підприємців їх можливо купувати пачками.

Правоохоронці відкриликримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінальногокодексу України. Міліціонери встановлюють особу зловмисника. За словамипотерпілих – це чоловік віком близько 50 років, середнього зросту, худорлявоїстатури.

Правоохоронці звертаються до всіх небайдужих громадян, які бачили вищеописаного чоловіка, що розповсюджує церковні свічки «з рук» повідомити на лінію 102.

Якщо по вулиці, чи у дворі вашого будинку ходять невідомі особи тарозпитують будь-яку інформацію про ваших сусідів, негайно телефонуйте на лінію 102. Адже жертвами шахраїв та злодіїв можуть стати не тільки люди, які мешкають поруч, а й ваші рідні та близькі.

 

Станіслав ПРИМАК, СЗГ УМВС України в Рівненській області


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...