На Рівненщині незаконно вирубують дерева

Фото ілюстративне

108 посадовців притягнуто прокуратурою до відповідальності за неналежну охорону лісів.

Діяльність працівників державної лісової охорони щодо дієвого контролю за збереженням «зеленого багатства» залишається малоефективною. такого висновку дійшли рівненські прокурори.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області діяльність працівників державної лісової охорони щодо дієвого контролю за збереженням «зеленого багатства» залишається малоефективною. Ними виявляються факти лісопорушень лише у поодиноких випадках, в той час як прокуратурою - систематично.

Зокрема, у діях посадовця одного сількогосподарських виробничих кооперативів прокурор Дубровицького району виявив службову недбалість, яка виразилась у неповідомленні про незаконні рубки дерев, що призвело до втрати повноти деревостану нижче критичної межі на ввірених лісових ділянках та економічних збитків державі на суму більше 80 тис грн. За цим фактом прокурор розпочав досудове розслідування за ч. 1 ст. 367 КК України.

Прокурор міста Рівне встановив, що по вул. Київській на території так званого «Пагорбу Слави» працівники житлово-будівельного кооперативу незаконно зрубали 69 сироростучих дерев. Загальний розмір шкоди державі склав майже 110 тис грн. За цим фактом прокурор зареєстрував кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 364-1 КК (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки). Триває розслідування, яке доручено здійснювати органам внутрішніх справ.

З метою упередження незаконного використання 5,2 тис га лісу одним із товариств Здолбунівського району Рівненський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в судовому порядку вимагає припинення безпідставного виготовлення матеріалів лісовпорядкування на зазначену площу.

З початку 2014 року за неналежне здійснення охорони і захисту лісу органи прокуратури Рівненщини притягли до відповідальності 108 посадових осіб державної лісової охорони. 

Всього ж за результатами прокурорського нагляду у сфері екології органи прокуратури Рівненської області цьогоріч зареєстрували 7 кримінальних проваджень, притягнули до дисциплінарної відповідальності 162 посадові особи, з них 136 – органів контролю. Задоволено позови прокурорів про відшкодування більше мільйона гривень.

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.