Через акцію протесту в Рівному призначили службову перевірку поліцейських

Фото ілюстративне

Начальником поліції Рівненської області Валерієм Самчуком ініційовано комплексну службову перевірку щодо складання адмінматеріалів працівниками поліції Рівненського відділу відносно учасників мирної акції 25 травня, участь в якій взяла і неповнолітня.

Начальником поліції Рівненської області Валерієм Самчуком ініційовано комплексну службову перевірку щодо складання адмінматеріалів працівниками поліції Рівненського відділу відносно учасників мирної акції 25 травня, участь в якій взяла і неповнолітня.

Вчора, близько 12 години під час несення служби поліцейським Рівненського відділу поліції на Майдані Незалежності обласного центру було виявлено двох молодих людей із плакатами політичного спрямування.

Для встановлення їхніх осіб, дівчині та хлопцеві було запропоновано пройти до відділу поліції, на що обоє погодилися. При цьому жодним чином їхня свобода та пересування не обмежувались.

Перевірку складених адмінпротоколів, а також Книгу доставлених і запрошених до відділу поліції здійснювала Рівненська місцева прокуратура, яка порушень з боку поліцейських не виявила.

«Поліцейські Рівненського відділу поліції діяли в рамках покладених на них законодавством обов’язків, — повідомив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук. — Поліція області поважає думку громадськості та вважає, що для недопущення конфліктних ситуацій із мешканцями міста, які мають іншу громадянську позицію, доцільніше було б обмежитись профілактичною бесідою у дотриманні вимог законодавства при проведенні подібних акцій. Остаточна правова оцінка вказаному факту та діям поліцейських буде надана за результатами комплексної службової перевірки».

З метою недопущення побідних випадків, із особовому складу поліції області буде доведено та наголошено на необхідності застування перш за все методів комунікації з громадянами під час вчинення ними дрібних правопорушень.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...