Літо буде багатим на фестивалі

Фото ілюстративне

Колоритні фестивалі, тематичні свята й театралізовані дійства - на Рівненщині розвиватимуть фестивальний туризм.

Колоритні фестивалі, тематичні свята й театралізовані дійства - на Рівненщині розвиватимуть фестивальний туризм.

Літо та й увесь 2018 рік буде особливо багатим на культурні події. Отже, мешканці та гості Рівненщини матимуть куди піти та на що подивитися. Туристам пропонують унікальні тури, що поєднують традиційний відпочинок та участь у цікавих і видовищних заходах.

Так, вже в середу 23 травня розпочнеться пригодницький Етнофест "Вогняна сова" у селі Хотин Рівненського району. Організатори обіцяють багато вогню і «танцюючих» велосипедів!

«Вогняна сова» - це триденний туристичний фестиваль, який поєднує активний відпочинок із сучасними мистецькими надбаннями. Перед присутніми виступатимуть фольк- та рок-музиканти, зокрема, відомий гурт «Вій», звучатимуть імпровізації барабанщиків. Запрошені майстри створюватимуть дерев`яну та керамічну скульптури. Також організатори запланували радіальні велосипедні виїзди у супроводі місцевих гідів, заняття на слеклайні (ходіння по натягнутому канату), вечірні посиденьки біля вогнища тощо.

У продовження цього фестивалю 26-28 травня відбудеться вже традиційний веломарафон «Поліська Січ».

 На сьогодні до участі у веломарафоні зголосилися майже 400 учасників з різних куточків України і не тільки. Велосипедисти за 3 дні подолають 300 кілометрів, впродовж яких будуть милуватись краєвидами Полісся та архітектурними цікавинками нашого краю.

Вже 28 травня розпочнеться колоритний етно-тур-фест «Бурштиновий шлях».

Цьогоріч фестиваль «перекочував» на Зарічненщину – у село Млинок. «Бурштиновий шлях» - це прекрасна можливість три дні поспіль насолоджуватись природою, пізнати автентичний побут жителів Полісся, скуштувати традиційні українські страви, взяти участь в туристично-спортивних акціях. І все це на базі унікальної вузькоколійної залізниці "Антонівка-Зарічне", яка є найдовшою діючою в Європі. За більш ніж 100 років свого існування вона стала унікальним явищем. Поліський трамвай, або "кукушка", електрожезлова система, семафори та п’ятилінзовий світлофор є справжнім відкриттям для любителів раритетної техніки та дослідників історії.

У липні на жителів та гостей Рівненщини чекає декілька видовищних фестивалів. Так, 6-7 липня у селі Буща Здолбунівського району відбудеться етно-еко-фестиваль «Буща папороть».

Дійство проходитиме на березі місцевої річки Збитинки, де можна буде побачити та стати учасником унікальних купальських хороводів і танців біля запалених вогнищ. Для туристів підготували цікаві обрядові театралізовані дійства, а також спортивні та розважальні програми в стилі етно. Символом фестивалю є рідкісний вид папороті – гронянка багатороздільна. Її єдине місце розташування саме в околицях села Буща.

6-8 липня в селі Хрінники Демидівського району відбудеться щорічний фестиваль електронної музики «Aqua DJ`s Parade та Jeep Fest».

Організатори зазначають, фестиваль немає аналогів в західному регіоні. Окрім цілодобової якісної танцювальної музики, у програмі – лазерне світлове шоу, розважальні атракціони, пейнтбол та розіграші. На другий день фесту відбудуться вже традиційні перегони з перешкодами на позашляховиках, квадроциклах та мотоциклах. Це змагання носить гучну назву – «Jeep Fest».

З 13 по 15 липня історичне Дубно перетвориться на центр нестримного драйву. Для фанатів справжнього року три дні звучатиме Рок-фестиваль «Тарас Бульба».

Щоб потрапити на головну сцену фестивалю, між собою змагалися сотні металістів і рокерів з різних куточків України і не тільки. На гостей чекає більше 50 гуртів різножанрової направленості, серед яких – «Kozak System», Христина Соловій, «Cry Excess», «Тінь Сонця», Karna», «Morphine Suffering», «Фіолет». Організатори підготували цікаві конкурси, літературну сцену, цікаві арт-локації та дитячу зону для найменших.

29 липня – єдиний на Рівненщині дитячий фестиваль туристичного спрямування «Новомалинська Любава» (село Новомалин Острозького району).

Для найменших мандрівників підготували арт-локації, майстер-класи та ігри. Гості свята зможуть взяти участь у сімейних програмах активного відпочинку, долучитися до командної роботи в програмі «Проектний табір». У програмі заходу також українська традиційна кухня, виставки майстрів ужиткового мистецтва, водний відпочинок на байдарках та етнодискотека.

Культурною подією серпня стане Міжнародний фестиваль «Art Jazz Corporation», що відбудеться у Рівному.

Це один із найвідоміших джазових фестивалів в Україні. Він розпочав свою історію у 2007 році та став музичною візитівкою Волині. «Art Jazz Cooperation» ? унікальний мистецький проект, поєднання різноманітних жанрів мистецтва в темі джазу: музика, фотографія, живопис, хореографія тощо. Складові фестивальної програми постійно змінюються, аби зробити її якомога цікавішою для відвідувачів. 

 

 

Прес-служба РОДА.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...