Вибори на Рівненщині: Клеванська ТВК поновила реєстрацію кандидата на посаду селищного голови

Фото ілюстративне

Рівненський районний суд постановив визнати дії комісії протиправними.

Рівненщина: рішенням суду Клеванська ТВК поновила реєстрацію кандидата на посаду селищного голови
Кандидат на посаду селищного голови Галина Кидун у суді оскаржила дії Клеванської селищної виборчої комісії щодо скасування її реєстрації. Рівненський районний суд постановив визнати дії комісії протиправними.

Нагадаємо, 11 жовтня Клеванська селищна виборча комісія скасувала рішення про реєстрацію кандидата на посаду голови Клеванської об’єднаної територіальної громади Галини Кидун. Своє рішення Клеванська ТВК обгрунтувала тим, що Галина Кидун приховала «факт притягнення її до адміністративної відповідальності, внаслідок скоєння корупційного злочину». У Постанові Рівненського районного суду 25 травня 2017 року, справи № 570/1245/17, номер провадження 3/570/522/2017 зазначено, що суд визнав її «винною у скоєнні адміністративного правопорушення». 
13 жовтня Галина Кидун звернулась до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом про визнання дій Клеванської ТВК щодо скасування її реєстрації кандидатом на посаду селищного голови протиправними та проханням скасувати Постанову від 11.10.2017 про скасування рішення про її реєстрацію.

Як виявилось, Галина Кидун звернутись не до тієї судової інстанції. Тому, Рівненський окружний адміністративний суд постановив: «позовну заяву кандидата на посаду голови Клеванської об`єднаної територіальної громади Галини Кидун до Клеванської селищної виборчої комісії про визнання дій протиправними та скасування постанови повернути позивачу з усіма доданими до неї документами».

18 жовтня Галина Кидун подала таку ж позовну заяву до Рівненського районного суду Рівненської області. В результаті розгляду справи, суд постановив: «адміністративний позов Галини Кидун до Клеванської селищної виборчої комісії про визнання дій виборчої комісії протиправними і скасування її постанови задовільнити повністю». Зокрема, :
- визнати дії Клеванської селищної виборчої комісії щодо прийняття постанови від 11.10.2017 року про скасування рішення про реєстрацію кандидата на посаду Клеванської об’єднаної територіальної громади Галини Кидун протиправними;
- скасувати постанову Клеванської селищної виборчої комісії від 11 жовтня 2017 року про скасування рішення про реєстрацію кандидата на посаду Клеванської об’єднаної територіальної громади Галини Кидун;
- стягнути за рахунок бюджетних асигнувань із Клеванської селищної ТВК в дохід держави судовий збір у розмірі 1280 грн.

18 жовтня, після рішеня Рівненського районного суду, Клеванська селищна виборча комісія на своєму засіданні поновила реєстрацію Галини Кидун кандидатом на посаду селищної голови Клеванської об’єднаної територіальної громади. А також внесла зміни до виборчого списку кандидатів на посаду Клеванського селищного голови, та включила Галину Кидун до виборчого бюлетеня, згідно рішення суду.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Прес - центр
Громадянської мережі ОПОРА


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрав гроші на «дрон помс...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...