Московський священик проти рівненських АТОвців: кому дістанеться земля? (+фото)

Фото ілюстративне

У Рівному тривають розбірки щодо земельної ділянки на 12 соток біля села Обарів. Нині справа розглядається в судах.

У Рівному тривають розбірки щодо земельної ділянки на 12 соток біля села Обарів. Нині справа розглядається в судах. Священик Московського патріархату Микола Ільчук заявляє про свої права на ділянку, проте військовослужбовці Тетяна Камерістова та Олександр Климюк кажуть, що у них є законне право на цю землю.

Фото священика (скріншот з відео)

Одіозний суддя Олександр Тимощук задовольнив позов священнослужителя, нині ж це рішення оскаржують військові. Але засідання в Апеляційному суді Рівненської області завершилося лише після розгляду клопотання позивача – про те, що він не може бути присутнім на засіданні, оскільки, за словами його представниці, перебуває у реанімації. У зв’язку з цим представниця позивача Марина Лук’янова просила суд відкласти справу.

Колегія суддів у складі Степана Шимківа, Миколи Григоренка та Надії Бондаренко ухвалили відкласти справу на 9-е червня, 10-ту годину.

Колегія суддів

- У серпні 16-го року ми отримали право власності на дві земельні ділянки, які були землями запасу, знаходилися поза межами населеного пункту. Обласне управління Держгеокадастру дало нам право дозволу на ці дві земельні ділянки. Але, як з’ясувалося, дозвіл на розробку документів ще у 12-му році отримав обарівський священик Микола Ільчук. Але станом на сьогодні жодних правовстановлюючих документів у нього немає. Тому він із нами судиться. Міський суд він виграв, а ми у свою чергу подали апеляцію. Ми хочемо, щоб нам пояснили, де ми порушили закон, - розповіла Тетяна Камерістова.

При цьому вона зазначила, що представники позивача не надали документів на підтвердження про стан здоров’я священика. Марина Лук’янова послалася на те, що не може розголошувати цю інформацію.

Що стосується земельної ділянки, то вона, за словами Тетяни Камерістової, вже зорана. Адвокат позивача каже, що священнослужитель має намір користуватися ділянкою далі, бо має на це законне право.

Фото Тетяни Камерістової

- Він хоче користуватися земельною ділянкою за цільовим призначенням. Якщо в нього виникне якесь інше бажання, то буде реалізовувати його у законний спосіб, - заявила Марина Лук’янова.

У суді інтереси позивача представляють два адвоката

Обарівський сільський голова Віктор Виговський стверджує, що священик володіє землею на законних підставах.

- Підставою їхнього (Ільчуків) користування земельною ділянкою було розпорядження голови районної державної адміністрації ще в 2012 році. Колізія виникла у зв’язку з тим, що інші громадяни почали претендувати на ту земельну ділянку… У 2013 чи у 2014 році змінився розпорядник землями. Видали наказ іншим громадянам на право виготовлення документів. До нас звернулося головне управління Держгеокадастру з тим, щоб ми погодили місце розташування цієї земельної ділянки. Ми повідомили Управління Держгеокадастру, що на цю земельну ділянку розробляються документи і мають подаватися на реєстрацію громадянами Ільчуками. Однак, нашу інформацію не взяли до уваги і надали дозвіл на виготовлення документації іншим громадянам. Ільчуки подали документи на реєстрацію ще на декілька днів раніше, ніж ці громадяни, однак, їхні документи не зареєстрували. Ільчуки, на мою думку, вчинили правильно. Земельну ділянку вони отримали як багатодітні батьки і цивілізованим шляхом – пішли до суду, - розповів Віктор Виговський.

Також він наголосив, що в Обарівської сілької ради на сьогодні вільних ділянок немає. Іншого вирішення, крім суду, мовляв, не бачить. 

Обарівський сільський голова

У той же час адвокат відповідачів Катерина Луцик заявляє про невідповідність у номері земельної ділянки, тому що, за її словами, немає присвоєного кадастрового номера.

- Чому Ільчук зробив висновок, що це його земельна ділянка? – риторично питає адвокат.

- Ільчуки почали виготовляти документи ще у 12-му році, як зазначено у позовній заяві. У 13-му році вони погодили свої документи з архітектурою, хоча вимоги такої немає. З 13-го по 16-ий рік ніякої діяльності щодо узаконення своїх прав не було. Те, що сільський голова говорить, що Ільчуки подали раніше документи, то в мене є їхня скарги, де зазначено, що позивачі звернулися до Держгеокадастру 29.07.2016, а ми звернулися 13.07. Ільчук знав це ще з квітня, що є претенденти на цю земельну ділянку, - каже Олександр Климюк.

- Коли у позивача були готові всі документи і подані до Управління Держгеокадастру 29 липня 2016 року, то їх не зареєстрували. А 5 серпня 2016 року зареєстрували погодження проекту землеустрою відповідачам. І вже 11 серпня дали відповідь – ми вам відмовляємо, бо вже зареєстровано іншій особі, - підсумувала представниця позивача Марина Лук’янова.

Тож судячи з усього судова тяганина триватиме й надалі.

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.