ПриватБанк запропонував місцевим громадам отримати додаткові доходи

Фото ілюстративне

У Корці отримають додатковий дохід від розміщення тимчасово вільних коштів бюджету на депозитних рахунках.

У Корці отримають додатковий дохід від розміщення тимчасово вільних коштів бюджету на депозитних рахунках. Таке рішення було прийнято в квітні конкурсною комісією з розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на депозитних рахунках у банках в 2017 році. Участь у конкурсі взяли державні банки, однак за всіма критеріями першість дісталась ПриватБанку.

Пройшовши процедуру націоналізації наприкінці 2016 року, ПриватБанк отримав не лише повну підтримку держави, але й можливість запропонувати найбільш інноваційні та технологічні банківські послуги бюджетним організаціям та місцевим органам влади. Адже згідно чинного законодавства, тимчасово вільні кошти місцевих бюджетів можуть бути розміщені на конкурсних засадах лише в тих банках, у яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу.

“Міністерство фінансів України та Національний банк України підтвердили, що ПАТ КБ ПриватБанк відповідає вимогам і критеріям, визначеним Постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.11 №6 “Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладених (депозитних) рахунках у банках”. Тож, враховуючи те, що ПАТ КБ ПриватБанк запропонував найоптимальніші умови серед претендентів, його було визначено переможцем із розміщення тимчасово вільних коштів Корецького районного бюджету на депозитних рахунках у 2017 році”, - розповів директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко.

Практика розміщення бюджетних коштів на депозитах у державних банках дає хороший результат. Сільські, селищні, районні, міські та обласні ради вже зрозуміли переваги розміщення вільних коштів на депозити, бо за короткий період проведення підготовчих робіт для здійснення фінансування регіональних проектів можна заробити додаткові кошти для поліпшення життя територіальних громад.

“ПриватБанк сьогодні пропонує для організацій одні з найкращих умов на фінансовому ринку, - розповідає директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко. – Ми готові співпрацювати з підприємствами та організаціями усіх форм власності. Що стосується коштів громад, якими розпоряджаються місцеві органи влади, такі кошти однозначно повинні “працювати” і приносити дохід, якщо на разі вони не використовуються за призначенням”.

Нагадаємо, ще на початку січня 2017 року одними з перших міст, які виявили бажання розмістити свої тимчасово вільні бюджетні кошти на депозитах у ПриватБанку, стали Чернігів і Черкаси. В обсязі понад 300 млн грн відкрила депозит у ПриватБанку Чернігівська міська рада і понад 100 млн грн - Черкаська міська рада. У першому кварталі свої депозити теж вирішили розмістити органи влади Луцька, Житомира, Маріуполя, Львова та багатьох інших місцевих громад України. Корецька районна рада стала однією з перших серед органів місцевого самоврядування Рівненської області, що здійснили розміщення тимчасово вільних коштів бюджету.

ПриватБанк – лідер українського ринку і входить до числа 20 найбільших банків у Східній Європі. ПриватБанк надає послуги більш ніж 25 млн клієнтів. Згідно з дослідженням ринку банківських послуг, проведеного GFK Україна, на кінець IV кварталу 2015 року 48,4% клієнтів українських банків скористалися послугами ПриватБанку і кожен третій Українець (39,3% опитаних) вважае ПриватБанк своїм основним банком. Сьогодні більше 10 млн клієнтів використовують онлайн-платформу Приватбанку – Приват24, а понад 5,5 млн клієнтів використовують мобільний додаток Приват24.

 

 

*на правах реклами


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.