Ядерний вибух для тіла: рівнян запрошують на тренування з кросфіту

Фото ілюстративне

Все більше у Рівному свою любов і увагу завойовують спортивні заняття під назвою кросфіт.

Все більше у Рівному свою любов і увагу завойовують спортивні заняття під назвою кросфіт. Ця система тренувань перш за все приваблює своєю короткочасністю і ефективністю. Повноцінне тренування займе не більше години часу. Тому, кросфіт чудово вписується в будь-який, найбільш завантажений графік, дозволяючи тренуватися у зручний час.

Головний тренер та менеджер залу Crossfit Rivne Олександр Александров розповідає, що це перший не лише у Рівному, а й Західній Україні сертифікований зал, де займаються кросфітом з дорослими та дітьми.

- Кросфіт є аналогом усього, що відбувається у нашому житті. Це, приміром сила, витривалість, швидкість. Навички, які дає кроссфіт, стануть в нагоді не тільки в спортзалі − але і в поході, і при заняттях будь-якими іншими видами спорту, і навіть в бою. Заняття у залі проходять під контролем досвідчених кросфіт-тренерів. Всі вони зможуть проконсультувати вас з питань харчування, функціональних рухів, персонального підходу до тренувань та інших речей які вас цікавлять . Усіх їх об`єднує любов до кросфіту і бажання знайомити з цією унікальною системою, як звичайних людей, так і професійних атлетів.

 

на фото: Олександр Александров з дружиною та донькою

Сьогодні на такі тренування ходять абсолютно різні люди:  різного віку, різних професій, професійні атлети та ті, які у своєму житті ніколи не займались спортом. Тренування завжди проходять в залі, де разом з вами роблять ту ж програму ще чоловік 10, у вас буде мотивація бути "кращим, швидшим, сильнішим", а також підтримка колег і тренера.

- Якщо вам подобається змагальний дух, робота в команді, спілкування і підтримка на тренуваннях − то кросфіт може виявитися ідеальним варіантом,- розповідає тренер Данило Блощук. – Це тренування,яке відрізняється високою інтенсивністю та варіативністю. Всі вправи, які включені в комплекс, спрямовані на розвиток усіх м’язів тіла. Вправи в комплексі виконуються по колу, тобто вони повторюються. Наприклад, за один захід вам необхідно 8 разів присісти, 10 разів підтягнутися, 10 разів віджатися, 15 разів підстрибнути.Тобто, таким чином ми робимо своє тіло більш функціональним і не даємо йому адаптуватися до однакових навантажень. Кросфіт розвиває тіло, роблячи його сильним, готовим до будь-яких несподіванок. Займаючись кросфітом, вам навряд чи загрожує зірвати спину, піднімаючи важкий чемодан, або страждати від задишки, піднімаючись вгору по сходах.

Ті, хто відкрив для себе тренування з кросфіту запевняють: кросфіт – це справжній ядерний вибух для тіла!

- Я відкрив кросфіт для себе пів року тому, - розповідає рівнянин Олександр Курсик.- Мені дуже подобаються такі тренування. Раніше я займався легкою атлетикою, все дитинство і юність відбігав, далі займався плаванням для себе ну, і в тренажерний зал ходив. Але кросфіт – це щось неймовірне. Це поєднання всіх видів спорту. Як на мене, тут є одна вагома перевага - тренування доволі інтенсивні і тривають всього годину. Для прикладу, на тренажерку я витрачав 2-3 години на день. Вцілому, мені дуже подобається рівень підготовки тренерів, та і спортсмени ходять потужні, а тому завжди є за ким тягнутися. Єдине, скажу відверто, що кросфіт точно не для всіх. Якщо здоров`я нормальне, серце здорове - зустрінемося в залі.

 

Різниця між жіночим і чоловічим кросфітом

За словами головного тренера Олександра Александрова сьогодні у Рівному чимало жінок та дівчат займаються кросфітом.

- Такі тренування не варто зараховувати до суто чоловічого виду спорту. Кращий тому доказ — успіхи жінок, що змінили своє тіло за допомогою подібних тренувань. У тренуваннях для дівчат йде менше акцент на силові навантаження. Вони, безумовно, присутні, але при цьому дещо м’якші. Однак, якщо ви дівчина, але відчуваєте, що вам не хочеться займатися за програмою для дівчат, що більше за духом підійде програма для чоловіків, не варто себе обмежувати стереотипами. Але варто правильно розрахувати свої сили.

Програма Crossfit Kids

Для дітей тренери «озробили спеціальний курс тренувань, який відрізняється від дорослого. Програма Crossfit Kids базується на гімнастичних вправах, таких як віджиманнях, присідання та стрибки, вправи на координацію.

- У тренуванні присутні вправи, які не дадуть дитині нудьгувати,- каже тренер по кросфіту для дітей Яна Мазур.- З вагою і штангами ми працюємо дуже рідко, тому що діти ще ростуть і великі навантаження їм давати неможна. На тренуванні ми – команда, а це у свою чергу мотивує, допомагає досягати більшого. А ще, діти, які ходять на наші заняття є справжньою командою поза межами залу. Вони дружать, підтримують один одного.

Як зазначає тренер, після кросфіту дітям та підліткам можна займатися будь-яким видом спорту та досягати гарних результатів, адже функціональний тренінг дає базову фізичну підготовку, тренує витривалість, силу м’язів, розвиває дихальну систему.

НАШI КОНТАКТИ:  Crossfit Rivne
м.Рiвне, вул.Петра Могили 28
Phone:
kyivstar: 068 950 95 10
life: 093 839 70 30

Оксана КРАВЕЦЬ

фото - Олег НАУМЧУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.