Заблуда свідомо мовчав, а тепер виступив з умовами

Фото ілюстративне

У Рівному на техногенній комісії міськради гендиректор «Рівнеазоту» Михайло Заблуда прокоментував стан, в якому нині перебуває підприємство олігарха Фірташа.

Фото скріншот з відео

У Рівному на техногенній комісії міськради гендиректор «Рівнеазоту» Михайло Заблуда прокоментував стан, в якому нині перебуває підприємство олігарха Фірташа, і від якого, за словами міської влади, залежить бюджет та екологічна ситуація Рівного (через контроль очисних споруд міста). На початку заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький зачитав заяву «Рівнеазоту», в якій керівництво вважає припинення газопостачання таким, що має «політичне підґрунтя», підприємство також позбавлене можливості виплачувати заробітну плату, вказувалася заборгованість «Рівнеоблводоканалу» - за 2015-17 рр. на суму 11, 7 млн. Тому «Рівнеазот» просить посприяти у виплаті «облводоканалом» боргу та забезпечити подальше постачання енергоресурсів.

Михайло Заблуда, зокрема, зазначив, що свідомо відмовлявся від коментарів у той час, коли всі говорили про зупинку «Азоту», бо мовляв, не мав ясності у питаннях.

- Нас зупинила газова компанія України, зрозуміло, яка. Зупинили за те, що є заборгованості за транзит та відсутність ліміту доведення до використання газу. Так, в нас була заборгованість з транзиту, але не за минулі роки, а від ситуації, що склалася, - заявив він.

Також зазначив те, що ДП «Одеський припортовий завод» винне «Рівнеазоту» за поставлений газ близько 400 мільйонів доларів, крім того, за його словами, з боку держави є борг у вигляді 360 млн. кубів газу, натомість борг підприємства – близько 40 мільйонів доларів.

- Наша пропозиція – ви нам поставляєте газ і погашаєте свій борг, і ми продовжуємо працювати. Але, на жаль, Уряд на сьогодні не дав відповіді, тому з відсутності фінансових ресурсів в аварійному порядку нас зупинили, - стверджує Заблуда.

«Рівнеазот», на його думку, міг би взяти кредит, але, мовляв, президент закрив таку можливість. Тому Заблуда прогнозує повну зупинку підприємства. В той же час пропонує: залишити в роботі очисні споруди, але для цього, каже, треба газ та електроенергія, а «водоканал» має виплачувати у повному об’ємі надані послуги.

Шантажу з приводу питання очистки стоків, запевняє, не буде. 

Для того, щоб місто не відчувало проблем в плані очистки стоків Заблуда поставив виконання таких умов – надати газ, електроенергію і щоб «водоканал» віддав борг.

У «Рівнеоблводоканалі» від боргів не відмовляються, але, як пояснив головний інженер цього підприємства Анатолій Чабан, будуть виплачуватися поточні заборгованості. 

В цьому сумнівається Заблуда – він вже дав вказівку відшкодувати борги в судовому порядку. І при цьому гендиректор «Рівнеазоту» зауважив, що єдиним, хто за весь час їхньої співпраці витримував слово з боку «Рівнеоблводоканалу» - це був нинішній мер Рівного Володимир Хомко.

Заблуда отримав очікувану підтримку з боку рівненської влади – Олексій Хмилецький повідомив про підготовку проекту рішення щодо звернення до центральної влади та обласної влади, до «облволоканалу» та «Укртрансгазу». А від начальника управління транспорту та зв’язку Віталія Миронюка пролунало ще й запитання щодо підготовку працівників на акції протесту. На що Заблуда відповів, що людей збиратимуть. Також нагадав, що подібна ситуація вже була: 

- Я би особисто пропонував таку поїздку організувати – з автобусами із людьми і криком кричати про біду, - каже Миронюк.

- Я можу нагадати, що це не перша, а третя зупинка, з них одну Юлія Володимирівна робила. Тобто кожен відзначився в цьому плані. І ми кожен раз, коли були вичерпані методи, не було надій на нормальну розмову, то колектив виїжджав у Київ, і зараз така акція планується, - заявив Михайло Заблуда.

Нагадаємо, раніше вже неодноразово заявляли про зупинку «Рівнеазоту». Востаннє – через обмеження газопостачання, також у профспілці казали, що є заборгованість із заробітної плати.

«РІВНЕАЗОТУ» ОБМЕЖИЛИ ГАЗОПОСТАЧАННЯ

ГРОЙСМАНА ПРОСЯТЬ ДОПОМОГТИ У ПОНОВЛЕННІ РОБОТИ ПАТ «РІВНЕАЗОТ»

«РІВНЕАЗОТ» ВІДНОВЛЮЄ РОБОТУ

 

 

Денис ГРИЩУК

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...