Обвинувальний акт щодо Таргонія повернули

Фото ілюстративне

Обвинувальний акт щодо колишнього рівненського прокурора Андрія Таргонія, якого влітку минулого року гучно затримували на хабарі, повернули.

У четвер, 19 травня, у Рівненському міському суді відбулося перше засідання щодо розгляду обвинувального акту стосовно екс-прокурора Андрія Таргонія, якого 3 липня 2015 року затримали на хабарі. Славу Таргоній здобув після того, як його шарпав за краватку покійний Олександр Музичко (Сашко Білий).

На сьогоднішнє засідання з’явився сам обвинувачений та його захисник – Вікторія Власик. Окрім цього були помічені рідні Андрія Таргонія, які на засіданні присутні не були.

Несподіваним стало те, що засідання проходило у кабінеті судді Віктора Кухарця. Як пояснив суддя, це сталося «через нестачу місць». Пізніше суддя висловив власні претензії щодо перебування журналістів. Зокрема журналістку Вікторію Мамотюк він намагався вигнати з кабінету.

Суддя Віктор Кухарець

Суддя заявив, що для того, щоб журналіст міг бути присутній на засіданні, він має «отримати запрошення та повідомити суд заздалегідь».

Проте, за словами Вікторії Мамотюк, суддя не міг пояснити згідно якого закону він забороняє відеозйомку. Як відомо, з 28 березня 2015 року набув чинності Закон України “Про забезпечення права на справедливий суд”, яким, зокрема, засобам масової інформації дозволяється застосовувати портативні відеотехнічні засоби фіксації судових засідань без дозволу суду, зауважує журналістка.

 

Обвинувачений мав час для виступу, під час якого заявив, що заступник прокурора області Андрій Боровик є «одним із організаторів фальсифікації справи проти нього», назвавши Боровика корупціонером та хапугою.

Таргоній вимагав повернути обвинувальний акт прокурору. Після цього суддя Кухарець оголосив перерву до 17-ої години.

Перерва затягнулася довше оголошеного часу – до 17.20. Під час перерви журналіст порталу «ЧаРівне.інфо» запитав волинського прокурора Юрія Леськіва, який веде справу, деталі розгляду обвинувального акту.

За словами прокурора, до цього часу справа щодо затримання Андрія Таргонія на хабарі розслідувалася слідчим відділом прокуратури Волинської області. Згодом відбувалися судові процеси щодо оскарження дій як однією, так і іншою стороною.

Суддя Віктор Кухарець

Обвинувальний акт до Рівненського міського суду у кримінальному провадженні за підозрою Андрія Таргонія у вчиненні злочину щодо одержання хабара був направлений 12 березня 2016 року.

Втім, суддя Кухарець ухвалив, що обвинувальний акт слід повернути прокурору, тому, що за його словами, він зокрема «не містить прізвища, імені та по-батькові слідчого, який здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні».

Зліва суддя Кухарець, справа - прокурор Леськів

Прокурор Юрій Леськів з таким рішенням категорично не згоден. Він повідомив, що прокуратура оскаржуватиме це рішення в Апеляційному суді Рівненської області.

Після засідання Андрій Таргоній залишився, щоб ознайомитися з ухвалою судді Кухарця.

 

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...