10 найчарівніших подій Рівного 2013 року

Фото ілюстративне

Наприкінці року пропонуємо згадати про найголовніші, найцікавіші та найчарівніші події Рівного року, що минає. Настав час згадати, що хвилювало, радувало та дивувало нас цьогоріч.

Під кінець року традиційно прийнято підводити підсумки - про події, що відбулися, про зроблене за рік, про успіхи і поразки, а також про те, що планувалося і що вдалося втілити.

Відтак, наприкінці року пропонуємо згадати про найголовніші, найцікавіші та найчарівніші події Рівного року, що минає. Настав час згадати, що хвилювало, радувало та дивувало нас цьогоріч. Тож чим нам запам’ятався 2013-ий рік у Рівному – читайте нижче у ТОП-10 місцевих подій року від порталу «ЧаРівне.інфо».

1. Перший міський Фестиваль шашлика «Чарівний мангал-2013»

21 липня 2013 року у Рівному вперше пройшов міський Фестиваль шашлика «Чарівний мангал-2013». Рівняни та гості міста мали змогу посмакувати найсмачнішими різновидами шашлика, отримати безліч призів та подарунків, а також визначити найсмачніший шашлик та, відповідно, найкращого шеф-кухаря, який його приготував. Метою фестивалю було створення корисного та активного відпочинку для рівнян та гостей міста, популяризація здорового відпочинку для усієї сім’ї та забезпечення цікавого дозвілля сімей та молоді на свіжому повітрі.

2. Гранд-проект «Танцювальний БУМ: бал унікальних можливостей»

28 квітня 2013 року до Міжнародного дня танцю у Рівному вперше відбулося неймовірно видовищне свято танцю під назвою «Танцювальний БУМ: бал унікальних можливостей». Його для усіх рівнян подарував колектив Мистецького об’єднання «Едельвейс». Шоу було умовно поділене на дві частини: грандіозне танцювальне шоу за участю усіх колективів Мистецького об’єднання «Едельвейс» під назвою «Танцювальний БУМ» та так звані «Танці з зірками» під назвою «Бал унікальних можливостей», де відомі та успішні рівняни танцювали складні та феєричні хореографічні постановки. Таким чином, свої танцювальні можливості продемонстрували Віктор Данилов, Олександр Курсик, Тарас Максименко, Сергій Сулімовський, Ірина Яблонська та Сергій Жабчик. Шоу здивувало своєю масштабністю, адже на сцені загалом було задіяно близько 150 осіб, а подивитися його прийшло близько 700 рівнян!

3. 730-річчя міста Рівного

Цьогоріч наше місто Рівне відсвяткувало ювілей – своє 730-річчя, яке традиційно відзначали у останні вихідні серпня. В рамках святкування дня міста пройшла низка цікавих заходів: Парад рівнян, вистави Львівського Театру Живих Скульптур, святковий концерт за участю гуртів «Ot Vinta» та «ТНМК», а також співачки Христини Соловій, вулична інсталяція «Несподіване Рівне» (історія у фотографіях), Свято хліба, II міжнародний ковальський фестиваль "Металеве серце України", відеомарафон «Моє Рівне – 730» та інші.

4. Встановлення рекорду України

21 лютого 2013 року у Рівному було зафіксовано новий рекорд України у категорії «розмір». Представники Книги рекордів України зафіксували у нашому місті «Найвищу в Україні і світі літеру української абетки, яка є виразно українською і унікальною, оскільки не використовується в жодній іншій мові» - букву «Ї». У такий оригінальний спосіб рівняни відзначили Міжнародний день рідної мови. Гігантська літера мала 3м 60 см заввишки та 61 см завширшки. Виготовили її у школі мистецтв із лляної тканини та дерев’яного каркасу.

5. Всеукраїнський літературний фестиваль для дітей «Дивокрай»

Впродовж чотирьох днів - з 16 до 19 травня 2013 року - у Рівному вперше проходив Всеукраїнський літературний фестиваль для дітей «Дивокрай». Він відбувся у рамках IV Міжнародного симпозіуму Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва «Література. Діти. Час». Фестиваль мав, перш за все, соціальне спрямування - розвиток у дітей любові до літератури. Його мета - привернути увагу українського суспільства загалом та громади Рівного зокрема до необхідності виховання у молоді потреби в читанні, навиків і культури читання, а також пропагувати престижність читання української дитячої літератури та отримання доброї освіти і знань загалом. Крім того, під час фестивалю «Дивокрай» у Рівному встановили черговий рекорд України - у присутності експертів Національного реєстру Рекордів України відбувся танцювальний флеш-моб «Казковий гопак», під час якого і зареєстрували рекорд України «Казковий гопак з літературними героями світу», у якому одночасно брали участь в режимі онлайн міста Здолбунів, Дубно, Київ, Костопіль, Хмельницький та Нововолинськ.

6. Відкриття найменшої бібліотеки в України

Напередодні Дня журналіста у Парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка м. Рівного облаштували найменшу бібліотеку в Україні «ЧаРівні телефонні будки». Цей соціальний проект має на меті популяризацію читання серед рівнян, урізноманітнення дозвілля мешканців та гостей міста, які відпочивають у парку, пропаганду престижності читання та сприяння європеїзації міста Рівного. «ЧаРівні телефонні будки» - це 5 переобладнаних в книжкові шафки телефонні будки з різноманітними книгами, журналами, посібниками тощо, які будуть у вільному і безкоштовному доступі для читання у парку. В першу чергу, вони покликані зробити цікавішим перебування батьків з дітьми у парку в той час, коли малеча спить, грається чи відвідує атракціони. Проект вдалося втілити за підтримки ПАТ «Укртелеком», яке для цього безкоштовно виділило зі свого фонду 5 телефонних будок, переобладнавши їх у своєрідні книжкові шафки, які ми наповнили книгами. Вони стали аналогом світового руху «Bookcrossing», який вже давно користується популярністю у багатьох країнах Європи.

7. Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation»

31 серпня 2013 року у Рівному вшосте пройшов міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation», який традиційно представив найяскравіших джазових музикантів світу, об’єднав різні жанри мистецтва в темі джазової музики та додав містам особливий настрій - невловимий та тонкий, з нотками спецій, настрій джазу. Крім музики, відвідувачі фестивалю мали змогу насолодитись шаржами, намальованими лідером гурту "От Вінта" Юрія Журавля.

8. Концерт гурту «Океан Ельзи»

30 травня 2013 року у Рівному з неймовірним ажіотажем пройшов довгоочікуваний концерт гурту «Океан Ельзи» в рамках його великого стадіонного туру на підтримку свого нового альбому «Земля». «О.Е.» під час концерту виконав 12 пісень зі свого нового альбому, а також потішив усіх присутніх своїми вже давніми і улюбленими хітами. За підрахунками організаторів, послухати і подивитися концерт «Океану Ельзи» у Рівному прийшло майже шість з половиною тисяч охочих.

9. Міжнародний фестиваль зі спортивно-бальних танців “Різдвяний бал”

Два дні поспіль – 21 та 22 грудня - у Рівному проходив ювілейний десятий Міжнародний фестиваль зі спортивно-бальних танців “Різдвяний бал”. На танцювальному паркеті, як завжди, змагалися кращі пари з усієї України та СНД. Усього було 8 вікових категорій, які розділили на 45 класових напрямів. Окремо в кожній категорії журі відбирали фінальні шість пар, які між собою й виборювали перші місця. У “Різдвяному балі 2013” взяло участь більше, ніж півтисячі танцівників з п`яти країн — України, Росії, Молдови, Грузії та Ізраїлю.

10. Презентація фільму «Тіні незабутих предків»

19 листопада 2013 року до Рівного завітали творці і актори найкасовішої української містичної комедії «Тіні незабутих предків», які, власне, і презентували рівнянам свою стрічку. Містична комедія «Тіні незабутих предків» є одним з найуспішніших кінопродуктів за часів незалежності України. Так, вже за перший тиждень прокату цей фільм став найкасовішим, обігнавши навіть голлівудські стрічки. Презентувати стрічку до Рівного приїхали режисер стрічки Любомир Левицький - відомий кліпмейкер, режисер першого українського трилера “Штольня” та української версії мультфільму “Теркель і Халепа”, автор кримінальної комедії “Ломбард” та соціальної короткометражки “Обійми мене”; виконавчий продюсер стрічки Наталія Левицька та актори Дмитро Ступка, Владислав Никитюк, Софа Галабурад, Паша Лі, Роксолана Кравчук та Марина Шако.

Портал «ЧаРівне.інфо» бажає вам хорошого, вдалого та приємного початку Нового 2014 року. Нехай прийдешній рік принесе лише позитивні емоції і буде ще багатшим на цікаві, приємні та чаРівні події!

 

Марина НАЗАРЧУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.